'Na tien sessies zul je het verschil voelen, na twintig het verschil zien, en na dertig zul je een heel nieuw lichaam hebben.'

Joseph Pilates

Pilates Emmen

 

Home

Wat is Pilates

Waar en wanneer

NieuwsLaura Lamkin
(0591) 627292
(06) 57392251

info@pilates-emmen.nl


<terug>


nauwkeurigheid:
omdat elke beweging een doel heeft, is elk detail van belang voor het geheel. Je kunt je beter concentreren op één correcte beweging dan op een paar slordige.

ademhaling: met een correcte ademhaling kun je je bewegingen beter beheersen, tijdens de oefeningen en in het dagelijks leven.

verbeeldingskracht: leuk om te ontdekken is, dat je je hersenen kunt benutten om je lichamelijke bewegingen te verbeteren. Als je beelden oproept, worden deze door je hersenen omgevormd tot een (onbewuste) bijdrage aan je bewegingen.

intuïtie: Pilates gaat uit van welzijn en luisteren naar je lichaam. Forceer niets dat niet natuurlijk is; als het pijn doet stop je er mee. Na verloop van tijd voel je het effect van de oefening en kun je zo de resultaten boeken die je wil.

integratie: bij Pilates zul je niet bepaalde spieren trainen en anderen verwaarlozen. Je lichaam wordt behandeld als één geheel. Je leert alle spieren gelijktijdig te gebruiken, daardoor is de training heel effectief.bijgewerkt op: 13-03-2018

* tekst deels gebaseerd op: 'De Pilatesmethode', Brooke Siler, 2000.